Hlavní obsah

CES 2015: Číňané šlapou na paty světoznámým značkám

Novinky, mif (Las Vegas)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Las Vegas

Čínský výrobce televizorů Changhong nepatří ve světě mezi nejznámější značky. A přestože je jeho továrna ve středočeském Nymburce, tak ani v tuzemsku. Tato společnost se ale pomalu již dotahuje na zavedené světoznámé značky. Na největším počítačovém veletrhu na světě International Consumer Electronics Show (CES), který právě probíhá v americkém Las Vegas, je dokonce tak trochu zastínila.

Foto: mif, Novinky

Prezentace společnosti Changhong v Las Vegas

Článek

„Kdo to je? A jak se ten název vlastně čte?“ ptal se bez nadsázky každý druhý kolemjdoucí, který okolo stánku společnosti Changhong procházel.

I když termín stánek není tak úplně přesný. Zatímco drtivá většina vystavovatelů bojovala doslova o každý metr, čínský výrobce měl tak obrovskou plochu, že na ní kromě několika desítek televizorů umístil i velké pódium, několik lóží pro testování produktů, a dokonce i celý obývací pokoj, ve kterém prezentoval inteligentní domácnost postavenou na svých komponentách.

Foto: mif, Novinky

Na výstavní ploše Changhong postavil celý obývák, aby ukázal, co všechno nabízí jeho portfolio.

Aby toho nebylo málo, v samém středu konkurenty dráždily tři imitace čínských mostů. Zabíraly stejný prostor jako většina běžných výstavních ploch. Nemohlo se po nich ani chodit, byly pouze na ozdobu.

Prezentační plocha Changhongu navíc byla na jednom z nejprestižnějších míst v celém Las Vegas Convention Center, přímo u vstupu do centrální haly. Hned vedle měl stejně velkou expozici americký Intel – největší světový výrobce polovodičových obvodů. Okolo těchto dvou stánků musel zkrátka projít každý návštěvník veletrhu.

Foto: mif, Novinky

Jeden z nejzajímavějších televizorů tohoto výrobce – zakřivený displej, 4K rozlišení a úhlopříčka 79 palců. Nejde ale o nic, co by na trhu už nebylo.

A ostatní velcí hráči na televizním trhu? Sony, Samsung, Philips i ti další... Všechny jste je našli až tam někde vzadu. Na druhou stranu na jejich stáncích se alespoň objevila řada skutečně zajímavých novinek. Changhong žádnou oslnivou novinu vyrážející dech neukázal, jak je jeho dobrým zvykem, lákal především na atraktivní cenu.

Koneckonců byl to právě tento čínský výrobce, kterému se na tuzemském trhu podařilo loni jako prvnímu prolomit se svým 4K televizorem pomyslnou hranici 25 tisíc korun. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám