Hlavní obsah

Utajovaný smartphone nabídne punc luxusu i špičkový výkon

Novinky, zgl

Společnost Vertu se doposud soustředila výhradně na luxusní mobily, které slouží díky exkluzivním výrobním materiálům také jako módní doplňky. Už brzy by však měl tento výrobce odhalit nový model, jenž se bude snažit potenciální zákazníky zaujmout také špičkovým výkonem. Upozornil na to server GSM Arena.

Foto: archiv výrobce

Otazník zatím visí nad vzhledem nového přístroje. Na snímku je Vertu Constellation.

Článek

Zástupci společnosti Vertu zatím příchod novinky oficiálně nepotvrdili. Již nyní je však jasné, že skutečně existuje. Některé parametry tohoto přístroje totiž byly zaznamenány v aplikaci AnTuTu, která slouží k měření výkonu smartphonů.

Chytrý telefon nazývaný Signature Touch bude tím nejvýkonnějším, co Vertu doposud vyrobilo. Pracovní tempo bude udávat procesor Qualcomm Snapdragon 800 při frekvenci 2,26 GHz. Přístroj dále nabídne grafické jádro Adreno 330, Full HD displej a 2 GB operační paměti.

Foto: AnTuTu

Parametry nového telefonu byly zaznamenány v aplikaci AnTuTu.

Pro uložení dat bude sloužit 16GB flashová paměť. Ve výbavě nebudou chybět ani dva fotoaparáty s rozlišením 2 a 13 MPx. Chytrý telefon bude pracovat pod operačním systémem Android 4.4.2.

Konkurence pro nejlepší smartphony na trhu

Více parametrů zatím z uniklých informací vyčíst nelze – jisté tak není, jakou úhlopříčku bude mít displej telefonu, či zda bude přítomna čtečka paměťových karet pro zvýšení kapacity úložného prostoru. Otazník visí také nad vzhledem přístroje.

Jak je ale podle technických parametrů zřejmé, utajovaná novinka od Vertu bude konkurovat těm nejlepším smartphonům na trhu. Srovnatelný výkon nabídne například Sony Xperia Z2, Samsung Galaxy S5, HTC One (M8) či LG Nexus 5.

Foto: Vertu

Vertu Ti

Kdy se Signature Touch objeví na pultech obchodů, zatím není jasné. Lze ale předpokládat, že jeho cena se bude pohybovat v řádech desítek tisíc korun, stejně jako u dalších přístrojů z produkce Vertu.

Loni se například začal prodávat chytrý telefon Vertu Ti. Přestože jeho parametry byly na tehdejší dobu spíše podprůměrné, kvůli výrobním materiálům – titanu, kůži a 18karátovému zlatu – se jeho cena pohybovala těsně pod hranicí 200 000 korun. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám