Hlavní obsah

Luxusní ručně vyráběný mobil stojí 190 000 korun

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za 190 000 korun se dá v dnešní době koupit spousta věcí, třeba nové auto a v některých částech republiky dokonce i byt. Na takovouto sumu vyjde i nejnovější luxusní chytrý telefon společnosti Vertu, který cílí výhradně na nejnáročnější klientelu. Na nový výrobek s názvem Vertu Ti upozornil server VR-Zone.

Foto: Vertu

Vertu Ti

Článek

Každý kus Vertu Ti je vyráběn ručně na zakázku v Anglii. Tělo novinky je zhotoveno z titanu a je zdobeno kůží a 18karátovým růžovým zlatem. Dotykový displej má úhlopříčku 3,7 palce a rozlišení 800 x 480 obrazových bodů, proti poškození je chráněn safírovým sklem.

Hlavním lákadlem luxusního smartphonu je samozřejmě vzhled a použité materiály, ani v otázce výkonu však přístroj výrazně nezaostává za konkurencí. Jeho srdcem je dvoujádrový procesor Snapdragon S4 taktovaný na 1,7 GHz, který má k dispozici 1GB operační paměť a 64 GB úložného prostoru.

Foto: Vertu

Vertu Ti

Ve výbavě samozřejmě nechybí ani bezdrátové adaptéry WiFi a Bluetooth či dvojice vestavěných fotoaparátů. Ten na zadní straně má rozlišení osm megapixelů a blesk, zatímco přední disponuje 1,3 MPx čipem. Novinku pohání operační systém Android.

Zakoupit Vertu Ti za 10 000 USD (190 000 Kč) je zatím možné výhradně prostřednictvím originálních butiků výrobce. Zda luxusní chytrý telefon začnou nabízet i tuzemští prodejci, zatím není známo.

Reklama

Výběr článků

Načítám