Hlavní obsah

Samsung rozšíří žalobu proti Applu o iPhone 5

Jihokorejská společnost Samsung chce rozšířit svou patentovou žalobu proti americkému konkurentovi Apple o jeho nejnovější telefon iPhone 5. Samsung podal protižaloby proti Applu poté, co jej americký rival u soudů v řadě zemí zažaloval za kopírování svých populárních produktů.

Foto: Samsung

Šéf Samsungu Choi Gee-sung

Článek

"Samsung předpokládá, že v nejbližší době podá návrh na doplnění své žaloby o iPhone 5 jako žalovaný produkt," sdělil Samsung v oficiálním podání pro americký soud.

Foto: Apple

iPhone 5

První rozhodnutí ve sporu, který vede Samsung proti Applu, přišlo na konci minulého týdne, když člen americké Komise pro zahraniční obchod (ITC) James Gildea předběžně rozhodl, že Apple při vývoji přehrávačů iPod, telefonů iPhone a tabletů iPad nezneužil patenty Samsungu. Konečný verdikt komise má v této věci padnout až příští rok v lednu.

Apple představil nový model iPhonu minulý týden a za prvních 24 hodin na něj získal přes dva milióny objednávek. iPhone 5 má větší displej a je zároveň tenčí i lehčí než předchozí verze. Ve Spojených státech se začal prodávat v pátek 21. září a přilákal milióny lidí. [celá zpráva]

Foto: Apple

Apple iPad

Patentová válka se mezi oběma společnostmi táhne už od loňského dubna. Apple tehdy ve Spojených státech obvinil Samsung, že jeho chytré telefony a tablety Galaxy "otrocky" kopírují jeho produkty iPhone a iPad.

Podle Samsungu naopak porušuje Apple jejich patentové nároky na technologie UTMS a 3G. A to u iPhonů 3G, 3GS a 4 i 4S, ale i u všech tří generací počítačových tabletů iPad.

V právních bitvách je zatím úspěšnější Apple. Soud v Kalifornii totiž na konci srpna rozhodl, že Samsung musí svému konkurentovi za zneužití patentů zaplatit 1,05 miliardy USD (20,9 miliardy Kč). [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám