Hlavní obsah

Twitter postihl celosvětový výpadek

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sociální síť Twitter se od čtvrtka potýká s výpadky. Podle serveru Business Insider si na problémy s dostupností služby stěžují uživatelé na celém světě. Zda za problémy sítě stojí útok hackerů, nebo technické problémy, zástupci firmy zatím neprozradili.

Foto: twitter.com

Twitter

Článek

Podle serveru Down Right Now, který neustále monitoruje dostupnost předních světových serverů, postihl Twitter první výpadek těsně před 12. hodinou. Další dva výpadky pak tuto sociální síť zasáhly okolo 14. a 15. hodiny. Trvale nedostupný začal být Twitter před 18. hodinou.

S problémy s dostupností se server potýkal už před měsícem. Tehdejší výpadek byl některými zdroji označován za největší kolaps Twitteru v historii. Na vině prý byla kaskádová chyba.

„Za výpadek mohla takzvaná kaskádová chyba. To je chyba, která se neomezuje na určitý softwarový prvek, ale kaskádovým efektem se přelívá také do jiných prvků. Jednou z charakteristik této chyby je, že může mít dopad na uživatele po celém světě, tak jako ve čtvrtek,“ uvedl tehdy Mazen Rawashdeh ze společnosti Twitter na oficiálním firemním blogu.

Před třemi roky Twitter čelil také masivnímu hackerskému útoku. Tehdy zástupci sociální sítě uvedli, že se brání sofistikovanému útoku takzvaných zombie počítačů. Jedná se v podstatě o síť zotročených počítačů, které útočník dokázal ovládnout pomocí nejrůznějších virů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám