Hlavní obsah

Chytré hodinky od Sony umí telefonovat i brouzdat po internetu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Las Vegas

Internet na zápěstí si mohli vyzkoušet návštěvníci přehlídky spotřební elektroniky v americkém Las Vegas v podobě "chytrých hodinek" vybavených systémem Android. Představily je tu japonská firma Sony a italská společnost i'm Watch, napsala ve čtvrtek agentura AFP.

Foto: Sony

SmartWatch

Článek

Oboje chytré hodinky nabízejí uživateli jak obsah internetu, tak přesný čas. Jejich uživatel bude dostávat upozornění na nové zprávy, anebo nové vstupy na Facebooku či Twitteru. Sice mu nepůjde odesílat zprávy, ale zato bude moci prostřednictvím svých chytrých hodinek telefonovat.

"Tohle je správná doba pro hodinky," řekl agentuře AFP výkonný šéf a spoluzakladatel firmy i'm Watch Massimiliano Bertolini. "Každý chce mít technologii, která je zároveň módou," dodal. "Tohle je tajemství Applu; vyrábět produkty, do kterých se lidé zároveň zamilují."

Foto: Sony

Hodinky SmartWatch budou nabízeny v různých barvách

Ceny hodinek i'm Watch sahají od 350 dolarů (asi 7000 korun) za barevné modely se silikonovými pásky a v hliníkovém pouzdře zasazenými dotykovými obrazovkami, až po 15 000 dolarů (asi 300 000 korun) za model vyrobený z růžového zlata a zdobený diamanty, uvedl designér společnosti Gianluca Negrello.

Společnost Sony chce své dotykové hodinky SmartWatch, které také dokážou telefonovat, uvést na trh koncem března s řadou aplikací ušitých "na míru" jen pro ně. Jejich cena by měla být 149 dolarů (asi 3000 korun).

Foto: Novinky

Mobilohodinky

S nápadem chytrých hodinek přišla již v roce 2009 společnost Samsung. Její model S9110 se ovládá pomocí 1,76palcového dotykového displeje, který nahradil tradiční hodinkový ciferník. Pro příjem a položení hovoru jsou na boku zařízení umístěna tři ovládací tlačítka.

Telefonovat je s hodinkami možné díky zabudovanému reproduktoru s mikrofonem. Voláte podobně, jako s hlasitým odposlechem na běžném mobilním telefonu. Případně také pomocí bezdrátového handsfree, které se jednoduše připojí pomocí technologie bluetooth.

Mezi další zajímavé funkce se řadí například vestavěný MP3 přehrávač, rozpoznání hlasu, podpora datových přenosů GPRS, synchronizace s počítačem nebo například možnost pracovat se svými e-maily přes Outlook.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám