Hlavní obsah

Nový tablet od Dellu zaujme kompaktními rozměry

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Teprve před pár měsíci se v českých obchodech začal prodávat zajímavý tablet Dell Streak 5 a již nyní je znám jeho nástupce. Společnost Dell novinku, která se snaží zaujmout líbivým vzhledem a kompaktními rozměry, představila na největším veletrhu spotřební a výpočetní techniky Consumer Electronics Show (CES) v Las Vegas.

Článek

Novinka nese označení Dell Streak 7. Jak již název napovídá, je vybavena sedmipalcovým displejem (předchůdce měl jen pětipalcový), který nabídne rozlišení 800x480 obrazových bodů. Pro porovnání dodejme, že nejoblíbenější tablet současnosti – iPad od Applu má displej s úhlopříčkou 9,7 palce a rozlišením 1024x768 pixelů.

Srdcem tabletu od Dellu je výkonný dvoujádrový procesor nVidia Tegra T20, který pracuje na frekvenci 1 GHz. Procesorem se stejným taktem je vybavena také konkurence od Applu.

Foto: Novinky

Dell Streak 7

Apple nevybavil iPad žádnou kamerou, a tak na rozdíl od většiny kapesních počítačů a mobilních telefonů nedokáže pořídit fotografii. Proti tomu má Dell Streak 7 kamerky hned dvě.

Jedna je umístěna na zadní straně. Má rozlišení pět megapixelů a slouží pro focení a natáčení videa. Druhá kamera je umístěna nad displejem a pochlubí se rozlišením 1,3 MPx. Ta slouží pro videokonference.

Foto: Novinky

Dell Streak 7

Data ukládá novinka na vestavěnou paměť s kapacitou až 32 GB (nabízen je také 16GB model). Kapacitu úložného prostoru je možné dále rozšířit pomocí paměťových karet SDHC. iPad od Applu se nabízí v kapacitách 16, 32 a 64 GB.

Ve výbavě tabletu nechybí bluetooth, WiFi, či GPS. Dell Streak 7 má rozměry 19,9 x 11,9 x 1,2 centimetru a hmotnost 450 gramů. Pracuje pod operačním systémem Android.

Zatím není jisté, kdy se novinka od společnosti Dell objeví na českém trhu, ani jaká bude její cena.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám