Hlavní obsah

On-line hry: Na mistrovství Slovenska uspěla i řada Čechů

Novinky, Jakub Trulík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 19. června se v největší slovenské herně Storm Games Club odehrálo oficiální mistrovství Slovenské republiky v profesionálním hraní. Do Bratislavy na akci pod hlavičkou pořadatelské organizace ESL a hlavního sponzora Intel dorazila také spousta českých hráčů, kterým se zde dařilo velmi slušně.

Článek

Na jednodenním turnaji, jenž byl vyvrcholením dlouhých kvalifikačních příprav, se nakonec představilo deset týmů a osm jednotlivců v pěti různých hrách. V Counter-Strike 1.6, Counter-Strike: Source, Call of Duty 4: Modern Warfare, FIFA 10 a TrackMania Nations Forever byla k vidění téměř kompletní (nejen) tuzemská elita, v jejímž čele byly například týmy Power Gaming, eSuba, Reason Gaming či NecroRaisers nebo jednotlivci Ivaninho, Toni či Hakki Junior.

Všechny turnaje a jejich utkání byly velmi vyrovnané. Ještě aby ne, když na stupních vítězů čekaly ceny v podobě procesorů Intel Core i7, i5, grafické karty Asus a herní periférie Roccat. Příjemným překvapením byla nemalá divácká účast, která do útrob bratislavské herny dorazila. Hlavním lákadlem byl pro ni určitě nejlepší CS:S tým současnosti, česko-slovenští Reason Gaming a česko-nizozemští Power Gaming, patřící mezi uzší špičku CoD4 scény.

Právě v Call of Duty se ale odehrálo zřejmě největší překvapení a také zklamání, když přijely pouze dva české kluby a z nich ještě k tomu zmínění PG hráli s vypůjčenými hráči. Nebylo se tak čemu divit, když skončili druzí za dobře hrající eSubou. V CS:S se naopak nic nečekaného neuskutečnilo, zlato brali Reason Gaming, stříbro čeští Burning, bronz jejich krajané SnoopY. CS 1.6 se sice odehrálo bez evropských hvězd, ale to ani příliš nevadilo.

Akční střílečka je u nás stále titulem číslo jedna a diváci se tak skvěle pokochali i představením dvojice českých týmů NecroRaisers, eXtatus a slovenských Suicide (turnaj skončil v tomto pořadí). Fotbalová FIFA 10 byla jedinou hrou, kde bylo čistě slovenské zastoupení na stupních vítězů: 1. Ivaninho, 2. black_point, 3. SmajdalF.

V TrackManii se také více dařilo slovenským jezdcům, když si nejvyšší příčku vyjezdil neporazitelný Hakki Junior, za ním skončil legendární český pilot Toni a o pár setin v závěsu zůstal Slovák SyseL. Poměr medailí na slovenské a české straně byl tak nakonec překvapivě vyrovnaný 7:7.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám