Hlavní obsah

Applu se daří i v Evropě, prodal už dva milióny iPadů

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká společnost Apple zveřejnila prodejní výsledky počítačového tabletu iPad, který se začal minulý týden v pátek prodávat ve vybraných státech mimo USA. Za necelé dva měsíce si populární přístroj koupily už dva milióny zákazníků. Vyplývá to z tiskového prohlášení firmy.

Článek

Aktuálně je iPad možné zakoupit v USA, Německu, Španělsku, Švýcarsku, Kanadě, Itálii, Francii, Velké Británii, Austrálii a Japonsku.

Od července se počítačový tablet s logem nakousnutého jablka začne prodávat v Belgii, Nizozemsku, Irsku, Lucembursku, Rakousku, Singapuru, Hongkongu a na Novém Zélandu.

Foto: Robert Galbraith, Reuters

Apple iPad

Oficiální zahájení prodeje iPadu v Česku Apple zatím nepotvrdil, i tak jej ale mohou zákazníci u nás sehnat. Některé internetové obchody totiž kvůli zvýšené poptávce začaly dovážet přístroje z USA. Nejlevnější verzi s 16GB pamětí je možné zakoupit za cenu okolo 15 tisíc korun.

iPadu se v tuto chvíli snaží konkurovat i další výrobci, jako je Lenovo nebo Dell. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Applu táhnou iPady, prodal jich už milión

iPad je bezesporu fenoménem dnešní doby. Dokazují to prodejní výsledky firmy, podle nichž byl za pouhých 28 dní od uvedení prodán milión počítačových tabletů...

Výběr článků

Načítám