Hlavní obsah

ČR má desáté nejrychlejší připojení k internetu na světě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Česká republika má v průměru desáté nejrychlejší připojení k internetu na světě. Vyplývá to z průzkumu americké společnosti Akamai, o kterém dnes informoval server CNN. Podle něj jsou Spojené státy až na 18. místě. Nejlépe je na tom Jižní Korea. Společnost Akamai, která se zabývá monitoringem internetu, srovnávala průměrnou rychlost širokopásmového napojení na síť v loňském třetím čtvrtletí.

Foto: Profimedia.cz

Češi čekají na připojení k internetu kratší dobu než Američané.

Článek

Širokopásmové linky v Jižní Koreji mají podle průzkumu rychlost stahování 14,6 megabitu za sekundu (Mbit/s), na druhém místě je Japonsko se 7,9 Mbit/s, následuje Hongkong s rychlostí 7,6 Mbit/s. Další příčky v první desítce obsadily evropské země včetně Švédska, Nizozemska, Švýcarska či Rumunska. První desítku uzavírá Česko s rychlostí 4,8 megabitu za sekundu.

Spojené státy s hodnotou 3,9 Mbit/s jsou až na 18. místě. Zpravodajská stanice CNN podotýká, že nejenže je připojení k internetu v USA více než třikrát pomalejší než v Jižní Koreji, je ale i skoro třikrát dražší.

Ve sledovaném období mělo podle průzkumu celkem 103 zemí světa připojení pomalejší než jeden megabit za sekundu. Celkově prý však rychlost připojení vzrostla loni ve třetím čtvrtletí globálně o 18 procent.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám