Hlavní obsah

Nový televizor od Sony umožňuje sledovat filmy ve 3D

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výrobce elektroniky Sony zahájí 10. června v Japonsku prodej televizí s trojrozměrným obrazem (3D). Vstoupí tak na trh, od kterého si mnozí analytici hodně slibují a věří, že 3D televizory se stanou novým pohonem růstu pro výrobce televizí. Své 3D televizory mají také konkurenční společnosti Panasonic a Samsung.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

3D televize - za trojrozměrným obrazem už lidé nemusí do kinaVideo: Reuters

 
Článek

Sony upřesnila, že televizor s úhlopříčkou 46 palců (116,8 cm) se bude prodávat za 350 000 jenů (73 200 Kč). Menší model s úhlopříčkou 40 palců (101,6 cm) bude stát 290 000 JPY (60 600 Kč).

Trojrozměrná technologie se stala v poslední době centrem zájmu filmařů. Nejnověji je v této technologii natočena filmová sci-fi Avatar. Výrobci elektroniky proto nechtějí zůstávat pozadu.

Panasonic chce začít prodávat svůj 3D televizor ve Spojených státech ve středu a k jeho propagaci se spojil s místním prodejcem Best Buy.

Jihokorejský Samsung Electronics, který je největším světovým výrobcem televizorů, minulý měsíc začal prodávat 3D televizory na domácím trhu a uvedl, že celosvětově chce začít prodej těchto televizorů v březnu. Jeho cílem je letos prodat nejméně dva milióny 3D televizorů. Také Sony chce co nejrychleji vyrazit se svými produkty i do dalších zemí, napsala agentura Reuters.

Budoucnost třetího rozměru je v unikátních kulatých displejích

Stejně jako nahradily LCD monitory neohrabané CRT obrazovky, v blízké budoucnosti čeká podle odhadů analytiků sféru displejů a televizorů nová revoluce - trojrozměrný obraz. Firmy po celém světě už nyní pracují na nových technologiích, které by člověka dokázaly daleko více vtáhnout do děje hry nebo filmu. Novinkou na poli monitorů je unikátní kulatý displej, který nastiňuje, jakým směrem se bude ubírat budoucnost. [celá zpráva]

FOTO: Novinky

Obyčejné televizory brzy nahradí 3D obrazovky

Už příští rok na jaře se dočkáme možnosti pořídit si do domácnosti televizor, který bude schopen reprodukovat trojrozměrný filmový obraz. Technologie v plném rozlišení jednoduše označená 3D Full HD. Do pohodlí domova se tak dostane fascinující filmová technologie, která je v současnosti u nás dostupná jen ve speciálních digitálních kinech.

Vývoj televizorů se nezastavil u plochých obrazovek, rozlišení Full HD ani LED podsvícení. Horkou novinkou pro náročné diváky jsou čerstvě představené ploché televizory s Full HD rozlišením, které podporují zobrazovací trojrozměrnou technologii, známou u nás předtím jen z kino technologie IMAX či nedávno rozšířeného promítání v sálech 3Digital u Palace Cinemas. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám