Hlavní obsah

Nejnebezpečnější olympijskou sportovkyní na internetu je Jennifer Rodriguezová

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Počítačoví piráti začali zneužívat zájmu o Olympijské hry ve Vancouveru a na internetu se snaží nalákat lidi na falešné internetové stránky, které jsou věnované olympijským sportovcům. Vyplývá to ze statistik antivirové společnosti McAfee o aktuálních nebezpečích na webu, která mimo jiné odhalila, že nejnebezpečnější sportovkyní letošních her je americká rychlobruslařka Jennifer Rodriguezová.

Foto: Andy Clark, Reuters

Jennifer Rodriguezová

Článek

Společnost McAfee sestavila žebříček deseti “nejnebezpečnějších“ olympijských sportovců, na které můžete na internetu narazit. Pokud jejich jména zadáte do internetového vyhledávače, nejčastěji budete odkázáni na podvodné internetové stránky se škodlivým obsahem, jako je nejrůznější malware nebo trojské koně.

Podle statistik jsou nejnebezpečnějšími sportovci především bruslaři. Nejvíce jsou zneužíváni olympionici z USA, jak znázorňuje následující tabulka:

Nejnebezpečnější sportovci na internetu
1.Jennifer RodriguezováUSArychlobruslení
2.Sayuri OsugaovJaponskorychlobruslení
3.Alexander SmirnovRuskokrasobruslení
4.Peter FillItáliealpské lyžování
5.Sasha CohenováUSAkrasobruslení
6.Gillian AppsováKanadalední hokej
7.Jack JohnsonUSAlední hokej
8.Anni FriesingováNěmeckorychlobruslení
9.Angelina JensenDánskocurling
10.Ben AgostoUSAkrasobruslení

Mezi českými sportovci představuje podle studie největší nebezpečí krasobruslař Tomáš Verner. Pokud jeho jméno zadáte do internetového vyhledávače, až ve 4,9 % případů se můžete setkat s virovou nákazou.

Pomyslnou druhou příčku z českých sportovců obsadil Tomáš Kraus (4,2 %) a rychlobruslařka Martina Sáblíková (3,8 %).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám