Hlavní obsah

On-line hry: Známe vítěze prvních turnajů ve FIFA 10 a NFS: Shift

Novinky, Jakub Trulík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Evropě se již neúprosně rychle blíží vydání napjatě očekávaných titulů FIFA 10 a Need for Speed: Shift z dílny studia Electronic Arts. V nekonečném čekání hráčům alespoň trochu ulehčilo české oddělení EA, které si pro ně v sobotu připravilo představení obou her včetně turnajů o bohaté ceny.

Článek

Novinky z domova

  • Klub bloody Army, o němž nebylo nějaký ten pátek slyšet, se rozhodl pustit do dosud neprobádaných vod. Počátkem týdne vedení angažovalo kvalitní DotA sekci, jež naposledy zastupovala dnes již neexistující Legalize. S příchodem šestice Heihachy, GLoomiQ, VeaDeR, raigor, Freeze, slavista se tak bA poprvé pustí do bojů v této strategii.
  • Nekonečná pohádka o nestabilní situaci na naší Call of Duty 4 opět pokračuje. To, co původně odstartovalo jako neustálé měnění u nEophyte, se rozrostlo i ke konkurenčím SnoopY. Ti tedy dělají další čachry se základní pětkou, kterou by od nynějška měli tvořit skywalker, bahn1k, park89, beaster a ostřílený Jackal, jenž vystřídal holliho.
  • Jedním z bezesporu největších přestupů uplynulého týdne se stal přesun skvělého FIFA 10 hráče s přezdívkou DiDa. Ten se poměrně překvapivě rozhodl vyměnit dres eSuba za dosud nepříliš známé Venom Gaming. K tomuto kroku ho podle jeho vlastních slov vedl nedostatek pravidelného trénování a chuť zkusit něco nového.
  • Není tomu tak dávno, co měnila mužská Counter-Strike 1.6 sekce eSuba dva články své sestavy a už dnes jdou v jejich šlépějích dívky hájící stejné barvy. Dlouhodobá domácí jednička na poli ženského hraní se rozloučila s Leou a Sarikem. Holky nahradí pouze příchozí afroditka, protože eSuba dosud působila v šestičlenném složení.

Novinky ze světa

  • Po dvou měsíční pauze, která nastoupila po poměrně úspěšném představení na belgické akci Outpost on Fire 3, se vrací nizozemský Counter-Strike: Source klan Naturals. Ale hned s několika kosmetickými úpravami. Dvojici barchetta, timon nahradili talentovaní tacD a NaD1x. Novinkou je rovněž změna názvu na CBA, dokud se hráčů nechopí jiný celek.
  • Svůj comeback hlásí rovněž SPEED-LINK, kteří se sice v květnu rozhodli, že již další Call of Duty 4 sestavu pod svá křídla nevezmou, dnes již ale své prohlášení mažou. Udělali tak po rozpadu konkurenčních nGize, po nichž převzali kvalitní německo-rakouský celek s šesticí patz, duffy, lopezzz, vamp, blakK a bozzz, s níž by opět mohli prorazit.
  • Fámy okolo švédské Counter-Strike 1.6 sekce německých SK Gaming se staly skutečností. Ke smůle zeta a zneela se vyplnily spekulace, jež se množily poslední tři týdny. Oba hráči jsou vyhozeni z kádru. Zet za svůj špatný přístup k profesionálnímu hraní, zneel údajně mezi zbylou trojici walle, RobbaN, allen vůbec nezapadal.
  • O návratu skandinávské organizace Meet Your Makers jsme vás již informovali v předešlých článcích. Dnes konečně můžeme prozradit, že MYM vedené německými manažery má své první hráče, a to nadějnou trojici ve Warcraft 3. Konkrétně se rozrostlo o korejského elfa ReMinDa, britského humana DeMusliMa a španělského orka LucifroNa.

První turnaje ve FIFA 10 a NFS: Shift se odehrály přímo na předváděčce

V sobotu 12. září 2009 proběhla v pražském baru Dog's Bollocks oficiální předváděcí akce dvou nových her Electronic Arts. Řeč je samozřejmě o vysoce očekávaném sportovním titulu FIFA 10 a závodním Need for Speed: Shift. Akci uspořádalo přímo české oddělení EA, jež zajistilo jak promo, tak i vůbec první turnaje v těchto hrách.

Vše odstartovalo přesně ve 14:00, kdy se slova ujal Farid Dilmaghani z EA, který za pomoci projektoru a konzole Xbox 360 odprezentoval Need for Speed: Shift. Během zhruba půlhodiny se návštěvníci dozvěděli, jak hra vypadá, proč je lepší, než loni, co je nového, kolik je zde dostupných aut, jaké závody můžeme jet, že přibyl tunning a co nás čeká v příštích letech. Po něm následoval Jan Pořízka z fifa.cz, jenž se ujmul předvádění posledního kousku fotbalové série FIFA. Zaměřil se především na chování hráčů, 360° manévrování a funkci nacvičování strategických situací.

Poté se již přistoupilo na volné hraní, během něhož si mohli všichni přítomní ozkoušet obě hry na vlastní kůži. NFS: Shift zde bylo dostupné na 10 noteboocích, FIFA 10 na dvou konzolích Xbox 360 a dvou Playstation 3. Zhruba v 16:00 se ujal slova moderátor, jenž informoval o zahájení turnajů, v kterých se soutěžilo o tři kusy FIFA 10, tři kusy NFS: Shift, dva parfémy Tonino Lamborghini a trička EA Sports.

Soutěže v Need for Speed se zúčastnilo 20 hráčů, z nichž byl suverénně nejrychlejším Carlos, který si poradil s druhým Dragem, třetím Jirkou Hradem, čtvrtým Algim i pátým Lasufem, jenž se během komentovaného finále stal hlavním aktérem na projekci. FIFA 10 měla 16 účastníků a neuvěřitelně vyrovnané a napínavé finále, které se rozhodlo až v penaltovém rozstřelu. Vítězem se nakonec stal Váňa, který měl přecejen o něco více štěstí, než druhý Poolmaster. Bronz bral Šmíd, jenž si poradil s "bramborovým" Spikem.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám