Hlavní obsah

Apple některé technologie v iPhonu ukradl, tvrdí zahraniční firmy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká firma Apple bude před soudem obhajovat původ jedné z technologií, které využívá její mobilní telefon iPhone při prohlížení internetu. Firma Elliot Gottfurcht a dva její partneři uvedli, že Apple zneužívá jejich patentu a že dali případ k soudu.

Článek

Tisková mluvčí Apple Susan Lundgrenová se k situaci odmítla vyjádřit. Vysvětlila to tím, že Apple o nevyřízených záležitostech nediskutuje. Za žalující stranu předložila stížnost k soudu společnost EMG Technology LLC, kterou realitní podnik Elliot Gottfurcht založil.

EMG sídlí v Los Angeles a kanceláře má v texaském městě Tyler. K okresnímu soudu v Tyleru EMG také žalobu podala. Žaloba tvrdí, že iPhone zneužívá technologie pro navigaci na internetových stránkách u malých mobilních displejů, k níž Gottfurcht a jeho partneři získali patent minulý měsíc.

EMG neuvažuje o tom, že by se soudila i s jinými výrobci mobilů, které surfují po internetu, dodal právník Gottfurchtu Stanley Gibson. Společnost HTC například vyrábí komunikátor Touch Pro a Research in Motion má na trhu mobily BlackBerry s podobnou technologií.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám