Hlavní obsah

Protipirátská razie ve Španělsku přinesla 32 zadržených

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MADRID

Španělští policisté zadrželi 32 Číňanů, kteří se na několika místech ve Španělsku specializovali ve velkém na pirátské nahrávání CD a DVD nosičů. Pirátské audionahrávky měly podle dnešního vyjádření ministerstva vnitra velkou tržní hodnotu. Operace Talgo namířená proti čínským padělatelům začala už v únoru a v několika městech se na ní podílelo přes 50 policejních specialistů.

Článek

Vyšetřovatelům se podařilo nakonec na předměstích Madridu objevit čtyři moderně vybavená reprodukční střediska a dvě velké skladovací haly, kde byly pirátské nahrávky uskladněny.

Podle státního tajemníka na ministerstvu vnitra Antonia Camacha byla nynější operace výrazně produktivnější než všechny podobné operace, k nimž bezpečnostní složky přistoupily v roce 2007.

Španělé si myslí, že dopadly všechny členy sítě

Policistům se podařilo zachytit v lokalitách Getafe, Leganés a Perla celkem 300 000 nahraných CD a DVD nosičů. Kromě toho padělatelé přišli o dalších 230 000 čistých nosičů a o 506 průmyslových vypalovaček, 15 kopírek a devět výkonných počítačů, vše v celkové odhadované hodnotě dva miliony eur, tedy v přepočtu kolem 50 miliónů korun.

Španělské úřady jsou přesvědčeny, že se jim podařilo dopadnout všechny členy padělatelské sítě. Většina zadržených pirátů žila ve Španělsku ilegálně, někteří navíc i v podmínkách připomínající otroctví.

Reklama

Související témata:

Související články

Plextor má nová Blu-ray/HD DVD komba

V první polovině února vyrukoval Plextor s novými kombo mechanikami pro čtení a zápis na DVD nové generace. Zařízením nechybí ani podpora stávajících...

Hudební CD budou již brzy minulostí

Internetový prodej hudby dosáhl nového milníku. Počítačová společnost Apple oznámila, že prodej písní v její internetové prodejně iTunes překonal dosavadní...

Výběr článků

Načítám