Hlavní obsah

Hrajeme zdarma: UFO Alien Invasion – emzáci se vracejí

Novinky, Radovan Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opět jsme se dočkali předělávky jedné velmi úspěšné, skoro až legendární hry z devadesátých let. Kdo tehdy býval aktivním pařanem, nemohl nenarazit na UFO: Enemy Unknown. Nyní ho máme zpátky.

Článek

Nejprve informace pro ty, kteří mají s touto legendou už nějaké zkušenosti. Nové zpracování se poměrně přesně drží předlohy, a zachovává tak jeho nejdůležitější vlastnost – komplexitu. Byť se můžeme tu a tam setkat s nějakou chybkou (nebo spíše nedodělkem) ve finále je hra stejně působivá a podmanivá jako originál.

:. UFO Alien Invasion

A nyní poněkud obšírnější vysvětlení pro úplné nováčky. Planetu Zemi napadli nezvaní hosté z vesmíru a je jedině na vás, abyste se s nimi vypořádali. Stavíte tedy základny, na nich cvičíte vojáky a vyrábíte potřebné zbraně. Poklidný strategický ráz hry přeruší až přílet mimozemského plavidla, které je potřeba dohnat, sestřelit a trosky pročistit od případných přeživších mimozemšťanů. A právě zde nastávají ty správné tahově-strategické orgie. Každý voják má určitý počet kroků v závislosti na svých zkušenostech a je jen na vás, jestli je využije ke střelbě, přesunu nebo jiným činnostem.

:. UFO Alien Invasion

A nejdůležitější informace: drtivá většina textů ve hře je přeložena do češtiny, takže souboj s „emzáky“ si mohou plně vychutnat i méně jazykově vybavení hráči.

:. UFO Alien Invasion

Reklama

Související témata:

Související články

Hrajeme zdarma: Moutain Car – opravdový offroad

Jezdit jen tak po silnici nebo dokonce po okruhu může být zábava, ale časem to zevšední. V té chvíli je na čase vyměnit svůj vůz za ten s pohonem všech čtyř...

Výběr článků

Načítám