Hlavní obsah

Lidé navštěvují internet stále častěji o víkendu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tuzemští uživatelé chodí na internet stále více o víkendech a tráví na něm více času. Počet lidí, kteří se připojovali o sobotách a nedělích, se v březnu meziročně zvýšil o 18 procent na 1,8 miliónu uživatelů. Průměrná doba strávená surfováním po síti v březnu se prodloužila o čtvrtinu na hodinu a 43 minut denně. Vyplývá to ze statistiky společnosti Mediaresearch.

Článek

"Tyto statistiky jsou jasným znamením, že lidé věnují stále více svého volného času surfování na internetu a to zejména ve dnech, kdy nemusí do práce," uvedla ředitelka marketingu Mediaresearch Irena Wintrová. Celkově v březnu vzrostl počet tuzemských uživatelů internetu v Česku o 556 000 na 4,76 miliónu lidí.

Téměř 86 procent lidí se připojuje z domova, což je o čtyři procentní body více než minulý rok. Naopak o dva body na 40,6 procenta klesl počet uživatelů připojených ze zaměstnání, což může být důsledkem snahy firem omezovat zaměstnancům přístup. Ze škol se připojuje téměř čtvrtina uživatelů.

Reklama

Související témata:

Související články

Jen pětina Čechů používá internet

V Česku stále používá internet méně lidí, než činí průměr Evropské unie. Zatímco v celé EU se internet stal běžnou součástí života zhruba pro polovinu lidí,...

Výběr článků

Načítám