Hlavní obsah

Bambusové počítače mají zabránit ničení ekosystému

Novinky, adr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HANNOVER

Tchaj-wanský Asus vytvořil zbrusu novou řadu počítačových produktů, která staví na využití alternativních materiálů, konkrétně bambusu. Firma je přesvědčena, že tak bojuje proti dalšímu ničení planety.

Foto: Novinky

Bambusová edice v podání Asusu

Článek

Nové produkty, které jsou šetrnější k životnímu prostředí, byly pod názvem Bamboo oficálně představeny na letošním veletrhu CeBIT 2008 v německém Hannoveru.

Série notebooků, LCD a Mini PC, jejichž základním alternativním materiálem ve výrobním procesu je bambus, "nabídnou vysoký výkon, ale zároveň žádným způsobem nepoškodí životní prostředí a neohrozí planetu," uvedli zástupci společnosti.

"Bambů" jsou tři laptopy, jeden monitor a bambusem pokrytý minipočítač Essentio 5110. První zvěsti o těchto nevšedních strojích již unikly na internet loni. Asus je však známější hlavně kvůli sérii S6 a U6, která mají šasi pokryté kůží.

Všechny modely vyhovují předpisům RoHS, směrnici o omezení využívání nebezpečných materiálů. Namísto těžkých kovů obsahují k životnímu prostředí šetrné náhražky.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám