Hlavní obsah

Bývalá IBM uvedla vlastní dosud nejekologičtější PC

Novinky, adr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čínské Lenovo, vlastník počítačové divize IBM, uvedlo nový stolní počítač, který je údajně firemním nejekologičtějším výrobkem. Stolní počítač ThinkCentre M57/M57P je prvním modelem této řady vyrobený z recyklovaných spotřebních plastů.

Foto: Novinky

ThinkCentre M57/M57P

Článek

Systém obdržel mimo jiné i certifikaci GreenGuard. Vyhověl tak v testu na přítomnost 2000 chemických emisí. Certifikát udílí organizace GreenGuard Environmental Institute, která již schválila přes 150 tisíc produktů a materiálů z hlediska emisí těkavých organických látek a dalších chemikálií.

"Ekologický" ThinkCentre M57/M57P se řadí do kategorie takzvaných ultra-kompaktních stolních počítačů. Podle IDC bude celosvětově růst poptávka právě po těchto systémech mezi lety 2008 a 2011 o necelých 40 procent.

Desktopy M57P Eco jsou o 25 procent menší než předchozí verze produktů ThinkCentre. Pro srovnání - jsou menší než běžný telefonní seznam.

M57/M57P obsahují také bezpečnostní čip Trusted Platform Module (TPM), který prostřednictvím hardwaru šifruje klíče, hesla a digitální certifikáty – a chrání tak informace před útoky zvnějšku.

Cena počítačů závisí na konfiguraci. Například ve stroji za 14 000 korun s daní nalezne uživatel dvoujádrový čip, 1 GB operační paměti, 160 GB disk a DVD vypalovačku.

Reklama

Výběr článků

Načítám