Hlavní obsah

Seznam uvedl balík služeb pro mobilní telefony

Novinky, Ondřej Grym

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Portál Seznam uvedl v úterý balík služeb pro mobilní telefony. Vyhledávání včetně devíti dalších služeb našlo domov na stránce wap.seznam.cz.

Foto: Novinky

Portál Seznam uvedl nové služby dostupné přes WAP.

Článek

Seznam začal pracovat na mobilních službách, které jsou dostupné přes technologii WAP, již před čtrnácti měsíci. Během této doby jednala společnost jak s několika mobilními operátory, tak s výrobci mobilních telefonů.

Zde si zástupci Seznamu cení spolupráce s finskou Nokií, v jejichž telefonech je už dnes implementován přístup k e-mailu na Seznamu a WAPu. "Jednáme také o nasazení mobilního slovníku a přístupu na službu Lide.cz," uvedli v úterý zástupci Seznamu.

Kritériem byla snadná obsluha

"Všechny služby Seznamu převedené do mobilní verze jsou zpracovány tak, aby byly maximálně uživatelsky přívětivé. Jednoduchost v ovládání pro uživatele, funkčnost a grafika podobná webovému prostředí Seznamu byly hlavními kritérii pro tvorbu celé aplikace," sdělila mluvčí portálu Rita Gabrielová.

Co se týče dalších služeb přístupných přes WAP, pak mimo nabídku stávajících (Vyhledávání, E-mail, Firmy, Mapy, Sreality, Zboží, Lidé, Slovník, Encyklopedie, Obrázky), zvažuje Seznam do budoucna zpřístupnit také zpravodajství Novinek a Sport spolu se synchronizací kontaktů s e-mailem.

WAPové služby zaplatí reklama

Novou službu chce Seznam financovat hlavně z reklamy. Údajně se všechny náklady na její vývoj společnosti vrátí, když ji navští 500 000 až 800 000 uživatelů měsíčně.

"Chápeme, že potrvá určitý čas, než uživatelé objeví a přijmou všechny nové funkcionality mobilních služeb. Po tuto dobu jsme připraveni vést je krok za krokem," řekl manažer Seznamu na mobil Ivan Mikula.

O služby mobilního Seznamu už projevili zájem všichni tři mobilní operátoři, kteří podnikají v ČR. Zástupci Seznamu dodali, že se snaží vyjednat co nejlepší finanční podmínky. Zatím jsou však téměř všechny služby Seznamu na mobil zpoplatněny podle stávajících tarifů jednotlivých operátorů.

Reklama

Výběr článků

Načítám