Hlavní obsah

Češky dohánějí muže ve vysedávání na internetu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Surfování internetem již není doménou pouze mužů. Této činnosti se věnuje stále více žen. Podle projektu NetMonitor ještě v prosinci 2006 trávily na internetu o 46 minut méně než muži, o rok později náskok mužů výrazně stáhly a "zaostávaly" za nimi jen o dvě minuty.

Článek

V prosinci 2006 Češky průměrně strávily na internetu celkem 17 hodin a šest minut, o rok později to bylo již 22 hodin a 26 minut.

"Jejich (žen) meziroční přírůstek stráveného času na internetu ve srovnání prosince 2006 a 2007 byl o zhruba 27 minut vyšší než u mužů," řekla analytička Irena Wintrová.

Výstupy NetMonitoru za poslední měsíc roku 2007 také znovu potvrdily dynamicky rostoucí zájem o internet. Celkem mělo v Česku přístup na internet skoro 4,6 miliónu lidí, což představuje meziroční nárůst téměř o 12 procent.

Muži tvořili 54 procent všech uživatelů, přičemž čtvrtina uživatelů byla ve věku od 20 do 29 let. Celkem 85 procent uživatelů se připojovalo z domova, 41 procent v zaměstnání a pětina ve škole.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám