Hlavní obsah

Mobily, se kterými se neztratíte

Novinky, adr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tchaj-wanský Asus uvedl na trh další chytré mobily s GPS navigací - modely P550 a P527. Zajímavě vypadá také výrobek mivvy ch@t s pokročilým využitím datových funkcí přes GPRS a čelní webkamerou.

Článek

V polovině února 2008 se na trhu ukáže mobil Mivvy ch@t s cenou kolem 3600 korun. Mobil využívá rozhraní GPRS.

„S pomocí technologie MivVideo spojí uživatele prostřednictvím čelní kamery videochatem s přáteli nebo rodinou bez nutnosti sítí 3G,“ uvedl jeho výrobce. V přístroji je naistalován i online komunikátor ICQ a prohlížeč Opera Mini.

Mivvy ch@t je multimediální GSM telefon s rozměry 98 x 41,8 x 14,4 mm a displejem s rozlišením 176 x 220 bodů. Režim videochatu lze spustit jednou klávesou a pak už „stačí jen vytočit číslo,“ řekli zástupci Mivvy.

Mivvy ch@t

Na displeji telefonu pak uživatel vidí dvě obrazovky, z nichž jedna je snímaná kamerou z Vašeho přístroje a druhá z volaného čísla. Pod nimi pak zůstává místo pro zprávy. Videochatovat lze kdekoliv na světě. Nic víc než GPRS k tomu není potřeba.

Ve výbavě mobilu je FM rádio a diktafon, 3,5 mm jack pro audio výstup a mini USB konektor. Slot micro SD pojme paměťové karty do velikosti až 2GB. Využít můžete také vestavěného 1,3MPx fotoaparátu.

Asus P550

P550 pracuje s 3,5" displejem a vestavěným GPS navigátorem. Modelu s kompaktními rozměry 121 x 70 mm a tenkým bočním profilem (1,65 cm) nechybí rozhraní WCDMA, Wi-Fi, Bluetooth.

Asus P550

Model P550 je vybaven několika pokrokovými navigačními funkcemi, mezi nimiž je i rychlý GPS Catcher, který slouží ke zjištění polohy a navigaci k příští destinaci. Přítomen je i režim TMC - tj. kanál dopravních informací (Traffic Message Channel). Ten zprostředkuje zprávy o lokální dopravní situaci a počasí přes volitelný TMC kabel.

Asus P527

Příbuzná P527 pracuje pod systémem Windows Mobile 6 Professional, který je vybaven sadou kancelářských funkcí Office. Umožňuje synchronizaci e-mailů z Outlooku, editaci dokumentů Word a Excel a prohlížení prezentací aplikace Powerpoint.

Funkce Newstation navíc umožňuje uživateli přijímat nejnovější zprávy a informace z webových stránek pomocí čtečky RSS kanálů.

Asus P527

V přístroji je zabudován přijímač FM rádia a 2Mpix fotoaparát s automatickým ostřením. Integrované funkce Windows Live navíc umožňují využití vyhledávačů Hotmail a MSN, díky kterým zůstanete ve styku s přáteli, jež jsou online.

Součástí obou kapesních počítačů jsou aplikace Travelog a Location Courier. První zaznamenává a sdílí fotografie pořízené na cestách, plány cest, druhá pravidelně hlásí uživatelovu přesnou polohu zvoleným přátelům.

Reklama

Výběr článků

Načítám