Hlavní obsah

GeForce 8800 GT s 1024 MB paměti na sebe nenechala dlouho čekat

Novinky, adr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pulty obchodů do několika týdnů navštíví další grafická karta s 1024 MB operační paměti. Výrobcem tohoto kusu techniky je tchaj-wanský Asus. Karta má tak více operační paměti než mnohý osobní počítač.

Článek

Model EN8800GT s 1 GB paměti pohání grafický procesor GeForce 8800 GT. Ten patří k lepší střední třídě. Grafiky na bázi tohoto čipu jsou vůbec v hledáčku mnoha hráčů počítačových her.

Za ještě přijatelnou cenu totiž nabízí solidní výkon v nejnovějších gameskách. Cena produktů spadla k hranici 5 000 korun. O Vánocích se přitom tyto karty prodávaly na českém trhu kolem 7000 korun. Jejich výrobce si tehdy dokonce stěžoval na „hamižnost“ českých prodejců.

Grafická karta Asus EN8800GT

GeForce 8800 GT v provedení Asusu je unikátní nejen množstvím operační paměti. Podle tvrzení výrobce je její jádro v porovnání s jinými produkty lépe chlazeno speciálním větrákem a díky tomu „je teplota grafického procesoru o 7 °C nižší než u srovnatelných modelů“.

Velikost paměti na grafické kartě je novým sledovaným faktorem. Čím více paměti má grafika k dispozici, tím více dat může do ní uložit, a nemusí proto využívat pomalejší přístup k operační paměti (RAM) počítače. Moderní počítačové hry proto běží na takovýchto produktech o něco rychleji. Samozřejmě záleží také na tom, jak je ona hra naprogramována. To je však již jiná kapitola.

Cenu novinky Asus nesdělil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám