Hlavní obsah

Nové baterie do notebooků je možné nabít za 30 minut

Novinky, adr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Firmička Boston Power bude mít v následujících měsících plné ruce práce. Přepracovala totiž návrh klasické lithium-ion baterie. Ve výsledku je možné článek rychleji nabíjet, rovněž má vyšší kapacitu než klasický lithium-ion akumulátor. A první objednávky se už hrnou.

Článek

Kapacita jednoho článku je rovna asi 4,4 ampérhodinám. Standardní přitom uchovají 2,6 ampérhodin. Ampérhodina udává, kolik energie baterie pojme.

Produkty od Boston Power nemusí být jen v přenosných počítačích. Díky velké kapacitě se tyto dobíjecí baterie mohou objevit také v automobilech. Ty vyžadují články, které poskytnou od 5 do 10 ampérhodin. Firma je přesvědčena, že této hodnoty dosáhnou příští verze jejích produktů.

Naneštěstí jsou některé z baterií zatím nestabilní. Laicky řečeno občas chytnou nebo dokonce vybuchnou. Tyhle mouchy se časem vychytají, tvrdí výrobce. Japonskou Sony předloni tyto potíže stály milióny dolarů.

Napájení od Boston Power chce ve svých noteboocích nasadit Hewlett-Packard. Podle deníku News.com o nich uvažuje i další nejmenovaný producent počítačů.

Sympatická na nových článcích není jen jejich energetická kapacita, ale také možnost je rychle dobít. Během 30 minut na 80 procent kapacity. Dodejme, že podle výrobce systém nabízí stále stejnou kapacitu po dobu tří let, běžná baterka už po několika měsících část své kapacity ztrácí.

Reklama

Související témata:

Související články

Notebooky opět hoří, na vině špatné baterie

Japonská Sony opravdu nemá na růžích ustláno. Už se zdálo, že je problémům s jejími závadnými bateriemi v přenosných počítačích konec, když zástupci Toshiby...

Výběr článků

Načítám