Hlavní obsah

Nissan varuje. Automobily a mobily nejdou dohromady

Novinky, adr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Severoamerická pobočka automobilky Nissan důrazně varovala majitele luxusních sedanů Altima a Infinity G35 před umisťování mobilních telefonů v blízkosti elektronických klíčů od aut. Vyzařování z mobilů totiž může "chytré" klíče zcela zničit, uvedla společnost ve čtvrtek.

Článek

Nissanovy "I-Key" (inteligentní klíče s vlastním mikrokódem) vlastní majitelé luxusních bouráků Nissan Altima a Infinity G35, ale jejich obdoby mají také například "miniauta" Nissan Micra, které jezdí v hojném počtu Českou republikou.

Tyto klíče jsou používány nejen k tomu, aby automaticky auto odemkly, když se jeho majitel k němu přiblíží, ale také dovolují stiskem jednoho tlačítka na přístrojové desce nastartovat motor (zatímco máte klíče v kapse).

:. Nissan Altima

Mobily jsou schopny mikrokódy v klíčích zcela vymazat, jednotky dokonce nemohly být podle mluvčího automobilky Kyle Bazemorea přeprogramovány.

Problém se údajně vyskytl "jen u velmi mála vozů", dodal Bazemore s tím, že na podzim uvede automobilka novou řadu klíčů I-Key, kterým už přítomnost mobilů nebude vadit.

Mluvčí české pobočky automobilky Nissan Martina Jirásková uvedla, že čeští zákazníci si na nefunkčnost klíčů k modelům Missan Micra ještě nestěžovali.

Nissan oficiálně v tuzemsku sedany Altima a G35 neprodává. Jejich případní vlastníci se tak museli spolehnout na individuální dovoz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám