Hlavní obsah

200 miliónů blogů bylo opuštěno, umírají v cyberprostoru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nově založených internetových deníků, tedy blogů, pozvolna ubývá. Podle analytické společnosti Gartner dosáhl počet blogů vrcholu loni v říjnu. Experti uvedli, že kolem 200 miliónů blogů bylo jejich majiteli opuštěno a nyní umírají v kyberprostoru.

Článek

Jak zjistil deník The Guardian, patří k nim řada britských a amerických politiků a celebrit. Například poslední záznam na blogu poslankyně Sandry Gidleyové říká, že bude muset psát častěji. To bylo v lednu 2006, od kdy nenapsala ani řádku. Podobně je na tom poslankyně Theresa Mayová, jejíž poslední zápis z loňského prosince zní: "OK, můj předchozí slib, že přidám, byl asi zapomenut."

Podobně je na tom i zpěvačka Barbra Streisandová. Ta do svého blogu psala naposledy před čtyřmi měsíci. Internetové zápisky zpěvačky Mariah Careyové dokonce zmizely úplně. 

Herečka Melanie Griffithová má poslední zápis z března 2005. Píše v něm, že nemá zrovna moc práce. "Tak by se mohla věnovat svému blogu," soudí The Guardian.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám