Hlavní obsah

U hypoték lidem nejvíce vadí poplatky za vyřízení, které jdou do tisíců

Právo, ČTK, gin

Češi se při výběru hypotéky nejčastěji rozhodují podle výše poplatků za vyřízení. Uvedl to server bankovnipoplatky.com s odvoláním na svoji anketu. Výši poplatků označilo jako rozhodující kritérium při volbě hypotečního úvěru 68 procent respondentů, výši úrokové sazby pak zohledňuje 24 procent z celkového počtu 841 hlasujících.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

"Výsledky ankety odpovídají naší dlouhodobé zkušenosti, kterou máme s poskytováním hypoték. Úroková sazba a poplatky jsou podle našich poznatků opravdu důležitými faktory, na základě kterých si klienti hypotéku vybírají,“ potvrdila Vendula Voláková z České spořitelny.

"Stále více lidí začíná zjevně o konstrukci finančních produktů důkladněji přemýšlet. Banky tomu musí uzpůsobovat  produkty a marketingové kampaně,“ uvedl Aleš Rod z bankovnipoplatky.com.

Ostatní faktory jako například vztah k bance nebo administrativní náročnost čerpání úvěru respondenti příliš nezohledňují.

Vztah k bance je důležitý pro čtyři procenta hlasujících, flexibilitu při splácení oceňují tři procenta z nich a míru administrativy při zpracování žádosti o úvěr jen jedno procento respondentů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám