Hlavní obsah

Ideální čas pro nalezení předvánoční brigády je právě teď

Novinky, bab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud se chystáte si před Vánocemi přivydělat nějakou tu korunu, je počátek listopadu obdobím, kdy je pracovní trh zavalen nabídkami firem shánějícími brigádníky pro předvánoční nápor. Vydělat si můžete i 150 až 200 korun za hodinu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační snímek

Článek

Vánoce pro většinu lidí představují výraznou finanční zátěž. Ustát ji můžete například i tím, že si najdete dočasnou brigádu. Mnohé firmy v současné době shánějí brigádníky či jiné dočasné pracovníky, kteří jim pomohou zvládnout předvánoční nápor. Najít si na pár týdnů brigádu tak mohou jak studenti, tak důchodci nebo třeba matky na rodičovské dovolené.

Jak vyplývá z informací společnosti Manpower Grou, je právě počátek listopadu pro firmy klíčový pro zajištění potřebných kapacit. Brigádníkům trvá často i několik týdnů, než se na novou práci adaptují, proto pokud si chcete nějakou brigádu najít, uděláte nejlépe, když hledání nebudete odkládat.

Největší poptávka v logistice

Největší poptávka po brigádnících je již po několik let v logistických centrech e-shopů, zajišťujících včasné doručení zásilek do domácností. Uchazeči o brigádu se tak uplatní především na místech skladníků a expedientů, pickerů, pracovníků balicích linek, kurýrů a dalších profesí.

O brigádníky je v předvánočním období velký zájem i v maloobchodě, kde se můžete uplatnit například jako pokladní či jako pracovníci na doplňování zboží.

Značná poptávka firem je i oblasti zákaznického servisu a prodeje, kde jsou velmi žádaní telefonní konzultanti či asistenti prodeje. S tím souvisí i typicky předvánoční nabídka pozic prodavačů ve stáncích na vánočních trzích a hostesek či promotérů na specializovaných akcích v nákupních centrech.

Nejvyšší mzda pro brigádníky v Praze

Mzdy brigádníků v Čechách se pohybují v průměru od 120 do 130 korun za hodinu. V Praze a okolí si brigádníci vydělají více, průměrná hodinová mzda se v poslední době zvýšila ze 130 na 150 korun. Není však výjimkou, že kvalifikovaný zaměstnanec získá mzdu výrazně vyšší než 200 korun za hodinu.

Na Moravě si brigádník za hodinu vydělá v průměru 120 korun, ve Slezsku firmy nabízejí hodinou mzdu v průměru 100 až 110 korun.

Anketa

Budete si před Vánoci přivydělávat na brigádě?
Ano
100 %
Ne
0 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovali 3 čtenáři.

Reklama

Související články

Brigádníci by neměli zapomínat na daně

V letních měsících evidují zaměstnavatelé velký nárůst zájmu o sezónní práce, a to především ze strany studentů. Nejčastěji jsou tyto práce vykonávány na...

Výběr článků

Načítám