Hlavní obsah

Zisk Facebooku vzrostl téměř o 200 procent

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Zisk i příjmy sociální sítě Facebook v prvním čtvrtletí prudce rostly. Rostoucí obliba mobilní aplikace a posílení nabídky živého videa lákají nové inzerenty a podporují stávající inzerenty ke zvýšení výdajů. Čistý zisk stoupl o 196,7 procenta na 1,51 miliardy dolarů (36,1 miliardy Kč) z loňských srovnatelných 509 miliónů dolarů, uvedla ve středu společnost.

Foto: Jeff Chiu, ČTK/AP

Zaměstnanec Facebooku v sídle firmy v Kalifornii

Článek

Příjmy se zvýšily o 51,9 procenta na 5,38 miliardy USD. Příjmy z reklamy vzrostly o 56,8 procenta na 5,2 miliardy USD. Příjmy z mobilní reklamy se ve čtvrtletí podílely na celkových příjmech 82 procenty, před rokem tento podíl činil 73 procent. Počet měsíčních aktivních uživatelů sociální sítě vzrostl o 15 procent.

Zisk na akcii bez mimořádných položek činil 77 centů. Analytici dotazovaní agenturou Thomson Reuters čekali zisk 62 centů na akcii a příjmy 5,26 miliardy USD.

Společnost rovněž uvedla, že plánuje vytvoření nové třídy akcií bez hlasovacích práv. Návrh na vznik akcií však musí odsouhlasit současní akcionáři na červnové valné hromadě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám