Hlavní obsah

Zdražování benzinu zpomaluje, nafta nepatrně zlevnila

Novinky, ČTK, bož

Litr nejprodávanějšího benzinu Natural 95 se ve středu u českých čerpacích stanic prodával v průměru za 31,48 koruny. To je o tři haléře více než o týden dříve. Nafta naopak za týden zlevnila o dva haléře na průměrných 29,53 koruny za litr. Vyplývá to z údajů společnosti CCS.

Článek

Nejlevnější paliva nyní tankují řidiči v Ústeckém kraji, kde litr benzinu vychází v průměru na 31,13 koruny. Litr nafty tamní pumpaři prodávají průměrně za 29,11 koruny.

Naopak nejdražší pohonné hmoty nabízejí čerpací stanice v Praze, kde litr Naturalu stojí průměrně 32,05 koruny. Nafta se v hlavním městě prodává za průměrných 30,19 koruny za litr.

Benzin i nafta v Česku vytrvale zdražovaly zhruba od poloviny ledna. Ve druhé polovině března zdražování Naturalu 95 zpomalilo a průměrná cena nafty se od té doby pohybuje kolem 29,50 koruny.

Venezuela nabízí za vakcíny ropu

Amerika

Ceny ropy ve středu klesaly. Růst počtu nových případů nemoci covid-19 v Indii podle analytiků může snížit poptávku po pohonných hmotách v této zemi, jež je třetím největším importérem ropy.

Foto: Angus Mordant, Reuters

Těžební věž v Texasu

Negativní dopad na náladu na trhu s ropou měla také informace, že podle údajů amerického ropného institutu API minulý týden vzrostly v USA zásoby ropy i destilátů. Zásoby ropy za týden do 16. dubna stouply o 436 tisíc barelů.

Kolem 18:00 SELČ cena severomořské ropy Brent ztrácela 1,2 procenta a obchodovala se za 65,79 dolaru za barel. Americká lehká ropa WTI ve stejnou dobu zlevňovala o 1,4 procenta na 61,80 dolaru za barel.

Foto: Novinky

Průměrná cena pohonných hmot v ČR k 21. dubnu

Reklama

Související články

Paliva v Česku pokračují ve zdražování

Ceny pohonných hmot v Česku znovu vzrostly. Nejprodávanější benzin Natural 95 zdražil od minulé středy o deset haléřů na průměrných 31,27 Kč/l. Litr nafty se...

Benzin dál zdražuje, nafta už ne

Ceny pohonných hmot se drží na nejvyšších úrovních od loňského března. Litr nejprodávanějšího benzinu Natural 95 se ve středu u čerpacích stanic v Česku...

Výběr článků

Načítám