Hlavní obsah

Zavedení EET poškodilo 38 procent firem v cestovním ruchu, zjistila komora průzkumem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zavedení elektronické evidence tržeb (EET) poškodilo 38 procent podnikatelů v cestovním ruchu. Naopak 31 procent podnikajících v tomto oboru žádnou změnu nepocítilo a 23 procent uvedlo, pociťují spíše zlepšení. Vyplynulo to z průzkumu Hospodářské komory ČR, která jeho výsledky prezentovala v úterý.

Foto: Novinky

Elektronická evidence tržeb (EET)

Článek

Jako největší bariéry rozvoje podnikání v oboru respondenti uvedli stav legislativy, stav podnikatelského prostředí a kvalitu vzdělávání.

Po vzniku zákona o podpoře cestovního ruchu, který by definoval způsob organizace a řízení cestovního ruchu včetně způsobu jeho financování, volá 36 procent podnikatelů.

Celkem 43 procent respondentů uvedlo, že sdílenou ekonomiku, například aplikace Airbnb či Uber, vnímá jako něco přirozeného, co by však mělo být legislativně podchyceno.

Jako nedovolené podnikání vnímá sdílenou ekonomiku 19 procent respondentů. Krajský soud v Brně v úterý předběžným opatřením zakázal Uber. [celá zpráva]

O regulaci sdíleného ubytování přes Airbnb hovoří pražská primátorka Adriana Krnáčová (ANO). [celá zpráva]

Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová (ANO) pak chystá novelu zákona o místních poplatcích, která je zavádí i pro sdílené ubytování.

Průzkumu se zúčastnilo 101 firem podnikajících v cestovním ruchu.

Reklama

Související články

Podnikatelům se náklady na EET nevrátí

V souvislosti se spuštěním další vlny elektronické evidence tržeb se v poslední době opět objevily argumenty, podle nichž se podnikatelům všechny náklady...

Výběr článků

Načítám