Hlavní obsah

Volkswagen svolává auta kvůli riziku požáru. Dotkne se to i škodovek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Automobilka Volkswagen celosvětově svolá přes 100 000 vozů kvůli nebezpečí vzniku požáru v motorovém prostoru. Akce se dotkne vozů značek VW, Audi, Seat a Škoda, napsal na svém webu německý deník Bild.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Volkswagen Arteon Shooting Brake 2,0 TDI

Článek

Śkoda Auto v této souvislosti oznámila, že svolává v ČR do servisů 2028 vozů Octavia, Karoq, Kodiaq a Superb s motory 2,0 TSI evo, vyrobené od srpna 2020.

List se odvolává na Spolkový úřad pro motorová vozidla (KBA), podle nějž „může nedostatečné upevnění krytu motoru vést ke kontaktu s horkými částmi a následně k požáru”.

V samotném Německu se podle úřadu už objevilo 16 případů, kdy přesně taková situace nastala.V samotném Německu se podle úřadu už objevilo 16 případů, kdy přesně taková situace nastala.

Volkswagen explodoval při tankování plynu v Brazílii, na vině má být neodborná instalace nádrže

AutoMoto

V Německu bude automobilka svolávat na 40.000 vozů. Budou mezi nimi mimo jiné modely jako Audi Q3, Škoda Octavia a VW Golf, uvádí Bild. O tom, zda a případně kolik vozů registrovaných v Česku bude muset do dílen, list nepíše.

Nejvíce svolávaných vozů pochází od mateřské značky VW, do servisu bude muset jít 58.100 jejích vozidel na celém světě. V případě Cupry je to 30.467 vozů, Škoda musí do dílen povolat 15.636 aut. Poměrně dobře dopadla značka Audi, která povolá 6320 vozů, a Seat se 798 vozů.

V případě značky Škoda se svolávací akce dotkne modelů Kodiaq, Octavia a Superb s léty výroby 2020 až 2022.

Sůl a sníh z bot může zavinit požár auta. Nissan kvůli tomu svolává 689 tisíc crossoverů

AutoMoto

Bild varuje, že majitelé dotčených vozů budou muset do dílen dvakrát. Při první návštěvě jim technici odstraní vadný kryt tak, aby se co nejdříve zamezilo možné příčině požáru. Nový pak namontují až při druhé návštěvě, podle Bildu zřejmě proto, že nové součástky zatím nejsou k dispozici.

Reklama

Výběr článků

Načítám