Hlavní obsah

Vítek podá v pondělí návrh na insolvenci Sazky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Podnikatel Radovan Vítek v pondělí podá návrh na insolvenci Sazky. Firma mu v termínu nezaplatila své dluhy vůči němu. Sazka jeho nároky neuznává. Vítek to řekl ČTK s tím, že návrh podá u Městského soudu v Praze v deset hodin dopoledne.

Foto: archív, Právo

Článek

Vítek odkoupil dluhy Sazky u bank v hodnotě 1,5 miliardy korun. Požadoval zaplacení pohledávek, které už byly po splatnosti.

Šéf Sazky Aleš Hušák v pátek řekl, že proti případnému návrhu na vyhlášení platební neschopnosti podnikne všechny možné právní kroky. Firma podle něj není v insolvenční situaci. Odmítl, že by měl vůči Vítkovi nějaké závazky. [celá zpráva]

Sazku stáhla do dluhů stavba O2 arény, na niž jdou téměř veškeré výdělky firmy.

Majoritní vlastník firmy, Český svaz tělovýchovy a sportu situaci kolem sázkové společnosti řešil ve středu, k ničemu ale nedošel. [celá zpráva]

Dluhopisy firmy se prodávaly na mezinárodních burzách, ty už ale prodej zastavily, protože firma je není schopná splatit. Rating společnosti klesl na nejnižší existující stupeň D - což znamená neschopnost splácet závazky, upozornila agentura Standard & Poor's investory.

O Sazku se uchází několik subjektů, mezi nimi například Penta nebo Synot, slibují peníze za podíl ve firmě. Sazka ale dává přednost jednání s Martinem Ulčákem a jeho firmou E invest, který pomoc v řádu miliard slibuje bez nároku na podíl ve firmě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám