Hlavní obsah

Většinovému majiteli Home Creditu klesl ve čtvrtletí zisk o 95 procent

Nizozemské společnosti PPF Financial Holdings, která většinově vlastní úvěrovou firmu Home Credit, v letošním prvním čtvrtletí meziročně klesl zisk o 95 procent na devět milionů eur (242 milionů korun). Vyplývá to z čísel, které firma poskytla České národní bance (ČNB).

Foto: Petr Horník, Právo

Centrála PPF

Článek

Loni firma v prvním čtvrtletí zvýšila neauditovaný konsolidovaný výsledek hospodaření připadající vlastníkům mateřské společnosti na 178 milionů eur ze dvou milionů eur v prvním čtvrtletí 2018.

Úvěry klientům se meziročně téměř nezměnily. V letošním prvním čtvrtletí je PPF Financial Holdings B.V. vykázala ve výši téměř 19,6 miliardy eur.

Air Bank klesl zisk o pět procent

Ekonomika

Podle serveru Bloomberg finanční část skupiny PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera tvrdě zasáhla pandemie nového typu koronaviru zejména v Číně. Home Credit v Číně poskytuje spotřebitelské půjčky.

Konsolidovaná aktiva nizozemské firmy vzrostla z 32 miliard eur v loňském prvním čtvrtletí na 33,5 miliardy eur v letošních prvních třech měsících roku.

PPF Financial Holdings ze skupiny PPF Group vlastní Home Credit z více než 90 procent, majitelem necelé desetiny úvěrové firmy je investiční holdingová společnost Emma Capital ovládaná Jiřím Šmejcem.

Home Credit, který vlastní také Air Bank, působí vedle Číny rovněž v Česku, na Slovensku, v Rusku, Kazachstánu, Indii, Indonésii, ve Vietnamu a na Filipínách. Skupině Home Credit stoupl loni zisk před zdaněním o 30 procent na 613 milionů eur.

Reklama

Související témata:

Související články

Air Bank klesl zisk o pět procent

Český finanční ústav Air Bank v prvním čtvrtletí letošního roku snížil zisk ve srovnání se stejným obdobím loňského roku o pět procent na 320,8 milionu korun....

Výběr článků

Načítám