Hlavní obsah

V Česku by se mohl objevit největší polský obchodník s pohledávkami

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Varšava

Na český trh by letos mohl vstoupit největší polský obchodník s pohledávkami. Skupina Kruk plánuje nabízet své služby v Česku, na Slovensku nebo v Maďarsku, napsal v pondělí list Dziennik-Gazeta Prawna.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Kruk kromě Polska zatím působí v Rumunsku. „Vybojovali jsme už silnou pozici, přišel čas na to, abychom se objevili na trhu v další zemi,“ řekl listu šéf firmy Kruk Piotr Krupa. V České republice, Maďarsku a na Slovensku je podle něho dobře rozvinutý bankovní sektor, některé tamní finanční ústavy jsou propojené s polskými bankami, s nimiž Kruk dlouhodobě spolupracuje na trhu v Polsku.

Kruk plánuje na trh s pohledávkami v další zemi vstoupit ve druhé polovině letošního roku. Skupina loni převzala pohledávky v celkové výši šesti miliard zlotých (necelých 37 miliard korun), v Rumunsku to byla přibližně třetina.

Firma Kruk funguje od roku 1998, od roku 2003 je jejím hlavním investorem fond Enterprise Investors, jenž vlastní 70 procent akcií společnosti. Enterprise Investors je například největším akcionářem také českého výrobce antivirových programů AVG Technologies.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám