Hlavní obsah

Tržby IKEA v Česku míří k 11 miliardám

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Švédské nábytkářské firmě IKEA v Česku v uplynulém finančním roce stouply tržby o šest procent na 10,7 miliardy korun. Pomohl i prodej z e-shopu. Ke čtyřem existujícím obchodním domům IKEA letos přibude sedm výdejních míst v regionech, informovala v úterý společnost.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační foto

Článek

V uplynulém finančním roce, který trval od 1. září 2018 do 31. srpna 2019, IKEA v tuzemsku meziročně zvýšila tržby o 6,3 procenta na 10,7 miliardy korun. Zisk podle údajů z výroční zprávy dosáhl 1,2 miliardy.

Čtyři obchodní domy IKEA navštívilo přes 10 milionů lidí. Výsledkům pomohly prodeje přes internet, kde došlo k nárůstu o více než třetinu. Průměrná útrata v e-shopu je přes 9 tisíc korun, výrazně vyšší než v kamenných prodejnách, kde zákazníci v průměru utratili 1745 korun.

IKEA zaplatí miliardu rodičům batolete, které v Kalifornii zabila komoda

Ekonomika

Nábytkářský řetězec letos nově otevře výdejní místa v sedmi městech. Zákazníkům budou dostupná v Hradci Králové, Karlových Varech, Českých Budějovicích, Plzni, Ústí nad Labem, Liberci a ve Zlíně. Pro zákazníky e-shopu budou tato výdejní místa alternativou k dopravní službě.

IKEA v ČR působí od roku 1996, má v zemi čtyři obchodní domy, dva v Praze, další v Brně a Ostravě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám