Hlavní obsah

Ťok: Mýtné brány budou měřit rychlost jen ve zúženích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nasadit kamery na mýtné brány k měření rychlosti na dálnicích Česko neplánuje. Nové přenosné mobilní radary mají měřit rychlost jen v zúženích při opravách dálnic, kde je rychlost jízdy omezena. Poslance o tom ve čtvrtek v rámci interpelací ujišťoval ministr dopravy Dan Ťok (za ANO).

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto

Článek

"Nebudeme měřit na všech úsecích, nedáme to na mýtné brány," prohlásil Ťok. Chceme průběžné měření ve zúžených úsecích, kde probíhá modernizace, kde je buď osmdesátka, nebo stovka," dodal. Měření by podle něj mělo pomoci ke zklidnění dopravy a větší bezpečnosti při stavebních pracích.

Ministr to uvedl v souvislosti s informacemi, že Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) ve věstníku veřejných zakázek oznámilo stomiliónovou zakázku na nákup 23 radarů pro mýtné brány.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

"Tady došlo trošku k nepochopení," uvedl ministr.

Budou to chtít rozšířit, pochybuje opozice

"Ta myšlenka mi připadá docela dost obludná, protože to už opravdu budeme žít někde, kde nás budou sledovat kamery na každém kroku," komentoval to poslanec ODS Ivan Adamec. Nevěří, že by se měření omezilo jen na místa oprav dálnic.

"Jak se to jednou zkusí, tak se to bude aplikovat dál, ty pokusy tady budou," uvedl poslanec. "Nemáme zájem vytvořit na dálnici v uvozovkách Velkého bratra," oponoval ministr.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám