Hlavní obsah

Soumrak HTC, firmu vyřadili z hlavního indexu tchajwanské burzy

Novinky, tov

Výrobce chytrých telefonů HTC vyřadili z indexu 50 největších tchajwanských firem na burze poté, co jeho akcie letos ztratily 66 procent hodnoty, uvedl server BBC. Je to další špatná zpráva pro společnost, která chtěla v Brně vybudovat servisní centrum pro Evropu.

Foto: Profimedia.cz

Prodejna HTC na Tchajwanu

Článek

Firma v červnu oznámila rekordní ztrátu a v srpnu oznámila, že propustí 15 procent zaměstnanců.

Hodnota akcií HTC je nyní nižší než suma hotovosti, kterou drží na účtech. To naznačuje, že investoři považují zbývající hodnotu firmy za teoreticky bezcennou, píše BBC.

To, že HTC vypadlo z hlavního indexu TWSE 50, může dál přispět k poklesu akcií firmy, jelikož zahraniční investoři dávají přednost firmám z první padesátky.

Investice v Brně odložena na neurčito

Společnost založená v roce 1990 se v poslední době potýká s poklesem prodejů. Podle analytiků konkurenti Apple, Samsung a LG více investovali do marketingu a HTC zaostal v inovacích u svých telefonů, i když přichází s novými výrobky, jako je třeba helma pro virtuální realitu nebo fitness náramek.

Z trhu HTC vytlačují také levnější čínské značky Xiaomi a Lenovo. Tchajwanská firma plánovala v Brně vybudovat servisní centrum pro Evropu, kvůli aktuálním problémům ale projekt pozastavila. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám