Hlavní obsah

Škodovkám se výbava omezovat nebude, potvrdil její šéf

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladá Boleslav

Škoda Superb se nestane chudším příbuzným. Mladoboleslavská automobilka nebude vyrábět v porovnání s dalšími koncernovými vozy auta s horší výbavou. V listu Škodovácký odborář to uvedl šéf Škodovky Winfried Vahland.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Předseda představenstva Škoda Auto Winfried Vahland.

Článek

"Naše vozy se nebudou ochuzovat. Když jsme vyndali ze Superbu deštník, tak jsme ho zase rychle vrátili. Náš Superb musí mít pohodlná madla, deštník a velký kufr. To si nenecháme nikým vzít," uvedl Vahland. Přibližně před měsícem se totiž objevila zpráva, že koncern Volkswagen (VW) nařídil Škodovce omezovat výbavu. [celá zpráva]

Vybavení škodovek mělo být chudší než výbava volkswagenů, zákazníci totiž začali dávat přednost levnějším škodovkám se stejnou výbavou, jakou mají dražší volkswageny.

V obdobném duchu jako Vahland se vyjádřil před nedávnem i předseda představenstva VW Martin Winterkorn. "Dá se však předpokládat, že vlajkové lodi firmy mohou být jinak vybavené. Rozhodně však tyto vozy nebudou nijak ochuzené a už vůbec ne v horší kvalitě," řekl Winterkorn odborářům.

Podle Vahlanda by Škoda Auto chtěla v Číně do budoucna vyrábět půl miliónu aut ročně. Vahland na setkání podnikové rady s odboráři řekl, že Číňané mají zájem o dražší prostorná auta plná chromu, lesku a výbavy, se kterými se mohou chlubit. „Tento trh se bude stále zvyšovat a bylo by něco špatného, kdybychom se na tom nepodíleli. Máme v Číně co nabídnout a věřím, že tam v budoucnu budeme vyrábět na 500 tisíc vozů ročně,“ uvedl Vahland.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám