Hlavní obsah

Škoda v Británii drtí konkurenci. Je nejlepším výrobcem aut, tvrdí anketa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Znovu po třech letech se česká automobilka Škoda Auto stala nejlepším výrobcem aut ve Velké Británii. Podle spotřebitelské organizace Which? zaujala Škoda především poměrem ceny, užitné hodnoty a spolehlivosti.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Škoda Octavia Combi

Článek

Spotřebitelská organizace, která výsledky na svém webu zveřejnila již v červnu, vedle Škody ocenila například i společnost Bosch jako nejlepšího výrobce domácích spotřebičů, dále společnost Samsung jako nejlepšího výrobce výpočetní techniky nebo obchodní řetězec Aldi jako nejlepší supermarket.

Česká automobilka, která bývala dříve v Británii terčem vtipů, v anketě zvítězila již v roce 2010. „Škoda je zaslouženým vítězem,“ uvedl k letošnímu úspěchu Peter Vicary-Smith, který je předsedou představenstva organizace Which?

„Především poměr ceny a užitné hodnoty a spolehlivost modelů jsou působivé. Navíc máme excelentní zpětnou vazbu od zákazníků značky,“ sdělil Vicary-Smith.

Škodovky se v Británii prodávají

Škoda od letošního ledna do května na britských ostrovech prodala přes 26 000 vozů, což je o 15,1 procenta více než za stejné období loni. Tehdy tam za celý rok prodala více než 53 200 aut. To byl zatím její nejlepší výsledek.

Před několika týdny Škoda zvítězila také v jiné anketě mezi britskými zákazníky. Škoda Yeti byla v anketě Driver Power 2013, kterou pořádá odborný časopis Auto Express, více než 40 000 čtenáři zvolena nejlepším vozem roku 2013. V první šestce se umístily hned tři modely značky Škoda, vedle modelu Yeti to byl Superb na druhém a Octavia na šestém místě. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám