Hlavní obsah

V Británii jsou lidé nejvíce spokojeni se Škodou Yeti, zjistil průzkum

Novinky, pit

Nejoblíbenějším autem ve Velké Británii se stal vůz Škoda Yeti. Vyplývá to z celonárodního průzkumu pro motoristický časopis Auto Express, jehož se zúčastnilo přes 46 tisíc tamních řidičů. Vůz dosáhl nejvyššího skóre 92,65 procenta, pokud jde o celkovou spokojenost.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Škoda Yeti 1,4 TSI 4x2 a 1,8 TSI 4x4

Článek

Úspěch mladoboleslavské automobilky podtrhuje fakt, že v první desítce skončily další dva škodovácké modely. Hned na druhém místě se umístila vlajková loď Škoda Superb a šestou příčku obsadila Škoda Octavia, informoval britský list Daily Mail na svém webu.

Cenové rozmezí Škody Yeti se pohybuje mezi 14 925 až 26 400 librami (zhruba 454 000 až 803 000 korun), záleží samozřejmě na výbavě a dalších parametrech. Podle magazínu je Yeti „kompaktní sportovně-užitkový vůz, který nabízí víceúčelovou praktičnost spolu s off-road schopnostmi“.

„Yeti se nám vždycky zamlouval, je to rovněž bývalé Auto roku našeho časopisu,“ nechal se slyšet šéfredaktor Auto Expressu Stewe Fowler. Podle něj řidiči oceňují praktičnost, vybavení přístrojové desky, stejně jako snadné a pohodlné řízení.

Škoda dávno není terčem vtipů

Jak Daily Mail připomíná, automobilka Škoda prošla od 90. let 20. století, kdy ji pod svá křídla zařadil německý koncern Volkswagen, celou řadou změn, pochopitelně k lepšímu. K dobru přidal britský list i jeden z mnoha vtipů, utahujících si z dřívější nespolehlivosti a pošramocené reputace. „Víte jak zdvojnásobit hodnotu vozu Škoda? Natankujte nádrž palivem.“

Tyto časy se nicméně zdají být zapomenuty. V březnu totiž česká automobilka prodala v Británii 9711 vozů, což je dosavadní rekord. Jedná se tak o meziroční nárůst ve výši 14,2 procenta.

Nejoblíbenější automobily ve Velké Británii
pořadímodel
1.Škoda Yeti
2.Škoda Superb
3.Jaguar XF
4.Renault Scenic
5.Mazda CX-5
6.Škoda Octavia
7.Alfa Romeo Giulietta
8.Land Rover Discovery
9.BMW 3
10.Mercedes E-Class
Zdroj: Auto Express

Reklama

Výběr článků

Načítám