Hlavní obsah

Skanska a Strabag postaví na Ruzyni terminál za 3,2 mld.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Česká správa letišť podepisuje se Sdružením firem Skanska CZ a.s. & Strabag a.s. smlouvu jako generálním dodavatelem významné části projektu EUropa - Terminálu Sever 2 na mezinárodním Letišti Praha - Ruzyně. Smlouva na dílo v hodnotě 3,2 miliardy korun je výsledkem mezinárodní veřejné soutěže.

Foto: Honza Ježdík

Jeden z vrcholů II. ročníku festivalu - Requiem v kostele sv. Václava v Dobrušce

Článek

"Provoz Terminálu Sever 2 výrazně zvýší kapacitu pražského letiště. Pro Českou správu letišť je to efektivní investice, protože se zvyšuje zájem leteckých dopravců létat přes Prahu a růstový trend počtu cestujících překračuje původní prognózy," uvedl Martin Kačur, generální ředitel České správy letišť.

"Cestujícím, kterých podle našich odhadů bude letos nejméně na 7 miliónů, to přinese časové úspory a mnohem větší komfort. Zároveň vyřešíme odbavování pasažérů cestujících z a do zemí EU v režimu podle Schengenských dohod, bez celní a pasové kontroly," dodal Kačer.

Stavební sdružení bude realizovat kompletní výstavbu čtyřpodlažní budovy Terminálu Sever 2 s celkovou zastavěnou plochou 28 690 m2 a obestavěným prostorem 546 315 m3. Součástí zakázky jsou také související objekty, jako stavební příprava pro kolejové spojení letiště s centrem města, kolektor či demolice budov bývalého carga ČSA.

"Pro naši společnost je standardem automaticky pracovat s požadavky norem na ochranu životního prostředí a bezpečnosti práce. Stavět budeme s maximálním důrazem na ochranu životního prostředí a to jak v souladu s platnými normami, tak s celosvětovými standardy Skanska," zdůraznil Miroslav Tvrdý, místopředseda představenstva a finanční ředitel Skanska CZ.

Reklama

Související témata:

Související články

Do Prahy bude létat i nízkorozpočtový Jet2

V pořadí sedmým nízkorozpočtovým leteckým dopravcem, který bude létat do Prahy, je britská společnost Jet2. Ta ve čtvrtek otevřela přímou leteckou linku...

Výběr článků

Načítám