Hlavní obsah

Do Prahy bude létat i nízkorozpočtový Jet2

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

V pořadí sedmým nízkorozpočtovým leteckým dopravcem, který bude létat do Prahy, je britská společnost Jet2. Ta ve čtvrtek otevřela přímou leteckou linku z Leeds Bradford do Prahy. Jet2 je zároveň třetí leteckou společností tohoto typu, která spojuje Prahu s Velkou Británií, uvedla mluvčí České správy letišť Anna Kovaříková.

Foto: Hasiči města Roudnice nad Labem.
Článek

Jet2 bude mezi Prahou a severoanglickým Leedsem létat čtyřikrát týdně. Jednosměrnou letenku na dosud málo obsazené lety lze pořídit od 1450 korun. S rostoucím zájmem o jednotlivé spoje se ale cena zvyšuje. Český národní dopravce ČSA do Leedsu nelétá.

"Nepředpokládáme, že bychom kvůli Jet2 měnili cenovou politiku u letů do Velké Británie. Naše ceny letů do těchto destinací jsou konkurenceschopné a úspěšné i v boji s nízkonákladovými dopravci," řekl Novinkám mluvčí ČSA Dan Plovajko.

"Leteckou linku do Prahy zavádíme proto, že Praha je jednou z nejoblíbenějších turistických destinací. Zároveň jsme zaznamenali v severní Anglii silnou poptávku po nízkorozpočtových letech do této destinace," uvedl generální ředitel společnosti Philip Meeson.

Od ledna do července přepravily nízkonákladové letecké společnosti z a do Prahy 339 824 cestujících. Více než polovina, celkem 180 252 lidí, cestovalo na linkách Praha - Velká Británie.

Konkurence sílí

Vedle Jet2 působí v Praze firma Volareweb.com, která spojuje českou metropoli s italskými Benátkami, EasyJet s britským Stanstedem, Bristolem, East Midlands a Newcastlem, BMI Baby létá do Manchesteru a East Midlands, German Wings obstarává spojení s německým Kolínem, Snowflake se švédským Stockholmem a Sky Europe Airlines se slovenskými Košicemi. Od září se zvýší počet destinací o Stuttgart, kam bude létat společnost German Wings.

Jet2 zahájila svou činnost loni v říjnu a v současné době spojuje devět evropských měst. Letenky nabízí přes internet nebo v pobočkách GTS international. Jet2 je součástí skupiny Dart Group PLC, která nabízí letecké a distribuční služby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám