Hlavní obsah

Ryanair je ve ztrátě osm miliard korun

Novinky, ČTK, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Největší evropské nízkonákladové aerolinky Ryanair vykázaly za třetí finanční čtvrtletí kvůli pandemickým omezením ztrátu 306 milionů eur (bezmála osm miliard korun). Za celý finanční rok, který této irské firmě končí 31. března, čeká Ryanair ztrátu v rekordním objemu 850 až 950 milionů eur (22,1 až 24,7 miliardy korun).

Foto: Ints Kalnins, Reuters

Boeing 737 společnosti Ryanair v Rize. Ilustrační snímek

Článek

Počet cestujících klesl o 78 procent. Jedná se o důsledek globální pandemie nemoci covid-19. V rámci snahy o zamezení šíření řada zemí opakovaně sahala k omezení cestování, včetně zákazů letů.

„Na odvětví dál nepříznivě doléhá covid-19,” konstatoval šéf společnosti Michael O'Leary. „Finanční rok 2021 bude tím nejnáročnějším rokem za 35 let existence Ryanairu,” dodal.

Boeing vykázal rekordní ztrátu 256 miliard

Ekonomika

Tržby za uplynulé čtvrtletí Ryanairu klesly o 82 procent. Podobně jsou na tom i konkurenti. EasyJetu klesly tržby o 88 procent a společnosti Wizz o 77 procent.

Výraznější zlepšení O'Leary očekává mezi červencem a zářím. Mezi říjnem a březnem se Ryanair podle něj vrátí na 70 až 90 procent běžné úrovně.

Reklama

Související články

Ryanair škrtá deset spojení s Prahou

Největší evropský letecký přepravce Ryanair zrušil deset linek z pražského letiště Václava Havla. Zůstane jich tak 23. V pátek na to upozornil server...

Výběr článků

Načítám