Hlavní obsah

Smartwings se domluvily s Fischerem a Exim Tours na další tři roky

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letecká společnost Smartwings se s cestovními kancelářemi Exim Tours a Fischer domluvila, že jim další tři roky bude zajišťovat leteckou přepravu. Hodnota smlouvy přesahuje devět miliard korun.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Zaparkovaná letadla 29. března 2020 na letišti Václava Havla v Praze

Článek

Klienty Exim Tours a CK Fischer budou Smartwings charterovými lety přepravovat do 50 destinací v Řecku, Španělsku, Portugalsku, Itálii, Egyptě, Turecku, Bulharsku, Černé Hoře, Chorvatsku, Albánii, Kapverdách, Spojených arabských emirátech a Ománu.

Globální pandemie nemoci covid-19, která trvá již rok, v loňském roce uvrhla letectví do krize. Aerolinky se tak celosvětově potýkají s problémy kvůli výraznému omezení cestování. Letiště Václava Havla loni odbavilo o 79 procent cestujících méně než v roce 2019.

Ryanair škrtá deset spojení s Prahou

Ekonomika

Skupina Smartwings v červnu oznámila propouštění, které se mělo dotknout až šesti stovek zaměstnanců ČSA. Přesto tato skupina nadále provozuje na pražském letišti Václava Havla nejvíce linek.

Aerolinky Smartwings z Prahy létají do šesti destinací – Tenerife, Las Palmas, Funchal/Madeira, Málaga, Hurghada a Marsa Alam. České aerolinie, které jsou další součástí Smartwings Group, provozují pravidelné linky do Paříže, Amsterdamu, Moskvy, Kyjeva a Stockholmu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám