Hlavní obsah

Růst mezd je nedostatečný, smetly škodovácké odbory návrh ze stolu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladá Boleslav

Odbory KOVO v mladoboleslavské automobilce Škoda Auto nesouhlasí se zvýšením platových tarifů zaměstnanců o 4,7 procenta. Podniková rada ho označila za nedostatečné, uvedli odboráři na svém webu s tím, že požadují šestiprocentní nárůst. Jednání budou dále pokračovat.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

"Odbory KOVO navrhly stanovit vzájemně konečné datum pro dosažení dohod, pokud se nepodaří do tohoto data dohod dosáhnout, budou odbory iniciovat řízení před zprostředkovatelem včetně dalších kroků," sdělili odboráři s tím, že po dohodě obou stran bude tímto datem pátek 20. dubna.

Zaměstnavatel přijal návrh odborů na text dohody k variabilnímu bonusu. Jedná se o zakotvení částky 5000 korun jako první platby tohoto bonusu bez ohledu na dosažené výsledky na dobu neurčitou s možností obou stran požádat o jednání o případných změnách. Na tomto základě ustoupily odbory ze svého požadavku na uzavření inflační doložky.

Jednání zatím nepřinesla shodu v otázkách zaručeného bonusu, osobního ohodnocení a příplatků za práci v sobotu a neděli. "Odbory zdůraznily, že hledání kompromisů je možné pouze za předpokladu dalšího férového jednání a jeho ukončení v dohodnutém termínu," uvedli odboráři s tím, že v opačném případě budou trvat na svých současných požadavcích.

Příští kolo tarifního jednání se uskuteční ve čtvrtek 19. dubna ve Vrchlabí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám