Hlavní obsah

Rusko kvůli ptačí chřipce omezilo dovoz české drůbeže

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ruská zemědělská inspekce ve středu zavedla dočasné omezení dovozu živé drůbeže a násadových vajec ze čtyř krajů České republiky. Oznámila to agentura TASS s odkazem na sdělení inspekce Rosselchoznadzor. Důvodem je výskyt ptačí chřipky.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Chov drůbeže v Rakšicích se dostal do kontaktu s ptačí chřipkou.

Článek

Omezení dovozu se týká Pardubického, Karlovarského, Královéhradeckého a Plzeňského kraje. Produkce z těchto krajů se nesmí ani přes ruské území převážet.

V polovině února Rusko dočasně zakázalo dovoz stejné produkce z Itálie, Řecka, Slovenska a Polska. Přede dvěma týdny ruská zemědělská inspekce omezila kvůli ptačí chřipce i vývoz drůbeže ze šesti ruských regionů, uvedla agengura TASS.

Už začátkem února české ministerstvo zemědělství informovalo o tom, že Rusko zakázalo dovoz živé drůbeže, násadových vajec, drůbežího masa i krmiv ze Středočeského, Jihočeského a Jihomoravského kraje. K omezení dovozu dočasně přistoupily i Ukrajina, Srbsko, Mexiko, Izrael a Hongkong. [celá zpráva]

Ptačí chřipka se v České republice začala šířit začátkem ledna letošního roku. Veterináři vyhlásili téměř 40 ohnisek, kolem kterých zpřísnili veterinární dozor. Utratili kolem 100 tisíc ptáků.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám