Hlavní obsah

Provozovateli KFC loni vzrostly tržby na 4,3 miliardy

Novinky, ČTK, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnosti AmRest, která v Česku provozuje řetězce rychlého občerstvení KFC, Pizza Hut a část z poboček Burger King, loni meziročně klesl zisk o dvě procenta na 331,3 milionu korun. Tržby jí stouply o 17 procent na 4,33 miliardy Kč, uvedla ve výroční zprávě. Firma odebírá maso od Vodňanské drůbeže z koncernu Agrofert a od Drůbežářského závodu Klatovy.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Počet transakcí v restauracích stoupl meziročně o 14 procent na 27,3 milionu. Lidé za jeden nákup zaplatili o desetikorunu více, 163 korun. Tento trend nárůstu ceny nákupu pokračuje několik let, například v roce 2015 šlo o 126 korun.

V loňském roce společnost otevřela osm poboček KFC, například v pražském Ládví, na Lužinách nebo v Brně Bystrci. Dále otevřela deset nových poboček Pizza Hutu, například v pražské Klapkově ulici, v Arkádách Pankrác, v libereckém Fóru nebo v Ústí nad Labem.

V Česku bylo na konci roku 105 poboček KFC, 17 jednotek Pizza Hut, firma také provozovala 20 poboček Burger Kingu.

Řetězec KFC začal v USA servírovat veganská „křidýlka”

Ekonomika

Na jaře se snížily tržby společnosti v důsledků opatření vlády v boji s koronavirem. Firma musela prodávat zboží pouze z okének nebo přes rozvážkové služby.

„Díky tomu se společnosti podařilo udržet tržby na úrovni přibližně 60 procent,” dodala firma v dokumentu.

Tržby konkurenčního amerického řetězce McDonald's předloni v Česku vzrostly o 12,2 procenta. Zákazníci v těchto 99 restauracích utratili 5,81 miliardy korun. Loňské výsledky zatím známé nejsou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám