Hlavní obsah

Diskotéky mohou otevřít, tančit se tam nesmí. Je to hybrid, zlobí se provozovatel

Novinky, ČTK, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za nesmysl považuje rozhodnutí vlády otevřít v pondělí diskotéky a kluby a zároveň v nich zakázat lidem tanec liberecký provozovatel čtyř hudebních podniků Martin Hřebík. Zatím neví, zda za těchto podmínek otevře. Počkat si chce na detailnější informace.

Foto: Petr Horník, Právo

„Tanec nesporně znamená mnohem vyšší kontakt mezi lidmi, zadýchávání se, šíření choroby,” uvedl na tiskové konferenci po jednání vlády ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO).

Článek

„Vypustili obludného hybrida, nikdo neví, co s ním,” řekl Hřebík . „Nedovedu si představit, jak bude kdokoliv ty lidi omezovat, když si stoupnou a začnou se pohupovat v bocích. To je prostě nesmysl,” prohlásil.

Je to absurdní, na ministerstvu zdravotnictví jsou amatéři, kritizuje Zaorálek rozvolnění

Domácí

„Tanec nesporně znamená mnohem vyšší kontakt mezi lidmi, zadýchávání se, šíření choroby,” zdůvodnil opatření na tiskové konferenci po jednání vlády ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO).

Nejsem z toho šťastný, že musíme toto rozvolnění udělat.
Adam Vojtěch, ministr zdravotnictví

„Lidé mohou přijít, sednout si, pobavit se, konzumovat, ale tanec jakožto nějaká činnost, která se vztahuje ke kontaktu mezi lidmi, umožněna v tuto chvíli není,” dodal ministr.

Hosty uvítají i kluby, diskotéky nebo herny

Koronavirus

Hřebík je přesvědčen, že tento dodatek k otevření hudebních barů je protizákonný. „Odporuje to předchozímu rozhodnutí Nejvyššího správního soudu,” myslí si.

Povinný při vstupu do klubů bude test. „Provedený bude muset být zdravotníkem,” upřesnil Vojtěch. Lidé se kromě něj budou moci prokázat i potvrzením o prodělání nemoci nebo očkováním proti covidu-19. Budou muset mít ochranu dýchacích cest a dodržovat rozestupy. K dispozici budou pouze místa na sezení.

Od pondělí se otevírají také restaurace či bazény a sauny. „Nejsem z toho šťastný, že musíme toto rozvolnění udělat,” doplnil Vojtěch. Kdyby podle jeho slov vládu nedonutil k rozvolnění verdikt soudu, který ztrhal postup a odůvodnění zavádění některých restrikcí, navrhoval by pozdější termín.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám