Hlavní obsah

Prodeje VW a Škody v Česku navzdory emisní aféře rostou

Novinky, tov

Vozů značek Škoda a Volkswagen se v říjnu v Česku prodalo o pětinu víc než za stejný měsíc před rokem. O 23 procent naopak klesly prodeje vozů značky Hyundai. Vyplývá to aktuálních údajů z Centrálního registru vozidel, které ve středu zveřejnil Svaz dovozců automobilů (SDA).

Foto: Škoda Auto

Škoda Octavia RS 230

Článek

Podvádění při měření emisí se podle Volkswagenu a Škody týká jen starších modelů, i tak se ale objevily obavy, že skandál poškodí značky jako takové a zasáhne jejich prodeje. To poslední čísla nepotvrzují, právě naopak.

Škodovek se v říjnu prodalo 6865, o 23 procent víc než loni. Volkswagenů 2112, což je o 21 procent více než v říjnu 2014.

Dohromady Škoda a VW měly za poslední měsíc mezi registrovanými vozy podíl téměř 45 procent. Za letošních prvních deset měsíců dohromady Škoda prodala 61 789 nových vozů, víc než za celý loňský rok.

Hyundai ztrácí

Naopak značku Hyundai postihl v tomto měsíci výrazný propad, když se jí podařilo prodat jen 1683 vozů, o téměř pět set méně než loni stejný měsíc.

Víc než tisíc vozů v říjnu prodal už jen Ford (1 284 ), o 236 víc než loni.

Celkem lidé v Česku v říjnu zaregistrovali 19 658 vozů, o deset procent víc než loni. Byla mezi nimi i auta luxusních značek – po jednom ferrari, maserati a infinity a pět vozů Lexus. Naopak loni v říjnu se prodal jeden roll-royce, zatímco letos ve stejném měsíci žádný.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám